Föreläsningar

Adrenalin genom kameralinsen- en föreläsning om filmning på världens coolaste platser.

adrenalinEmil Sergel jobbar som frilansfilmare och har producerat äventyrsdokumentärer för Red Bull, SVT, Outside Television och Epic TV för att nämna några uppdragsgivare.

Genom kameralinsen har han varit med på bergsbestigningar i Himalaya, djuprekord i Röda havet, expeditioner i polarområden och nära möten med hajar i Mocambique.

Föreläsningen är 60 minuter lång (dock lite flexibel vad gäller tid) och Emil väver ihop anekdoter från sina expeditioner och ger dessutom sina bästa tips för outdoorfilmning. Både vad gäller filmutrustning men även storytelling. Det blir massor med häftiga filmklipp och konkreta exempel på vad man ska göra och vad man inte ska göra.

Det är en föreläsning som riktar sig till en bred publik- både den som är outdoorintresserad, som håller på med sin egen gopro eller för den som kan tänka sig en karriär inom filmbranschen.

 

Man får göra som man vill

”Under de fyra ensammaste dagarna i mitt liv börjar jag fantisera om ett liv utan prylar, möbler och måsten. Om ett liv där jag lever enklare, jobbar mindre och lever mer. Ju mer jag tänker på det, desto mer inser jag att jag måste testa.”

nomadOm möjligheterna är oändliga varför väljer då nästan alla att leva samma slags liv? Med bostadsrätt, fast jobb, banklån och fem veckors semester. Emil Sergel bestämmer sig istället för att leva som en nomad under ett år. Ett liv utan ett fast hem för att undersöka vad som händer. Ett uppbrott för att försöka hitta rätt i livet. Ett år av valfrihet och upplevelser. Ett år där han kommer att utmana sina gränser och springa sitt första ultramarathon, hångla med en bushpilot i den indonesiska djungeln samt lyckas tjäna ett par hundra tusen kronor på några veckor efter att han precis tagit beslutet att inte jobba så mycket. Den 60 minuter långa föreläsningen handlar om att göra som man vill, följa sin passion och om att leva ett friare liv.

"Man får göra som man vill"- en föreläsning om att förändra sitt liv from Emil Sergel on Vimeo.